Mellnagyobbítás mellimplantátum behelyezése útján

A plasztikai sebészet ma már többféle lehetőséget is teremt a keblek méretének megváltoztatására, és a változatos felszíni kialakítással készült implantátumok mellett a saját zsírral történő feltöltés is egyfajta alternatívát kínál a kívánt méretek megvalósítására. A mellnagyobbítás számos rendelkezésre álló adat szerint a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás manapság, mely mellett előszeretettel teszik le voksukat a huszonévesek, de a gyermekvállaláson már túlesett, negyvenes éveikben járó hölgyek is egyre gyakrabban döntenek a mellimplantátum behelyezése útján történő nagyobbítás mellett.

Mellnagyobbítás mellfelvarrással kombinálva egy műtéten belül

mellnagyobbításEz utóbbi célcsoport esetében nem ritka, hogy mellfelvarrással kombináltan kerül sor a nagyobbításra, hiszen az évek, a gravitáció, a szoptatás, vagy a súlyváltozás bizony negatív hatással vannak a keblek általános állapotára. A mellekkel való elégedetlenség nem csak a megjelenés miatt érdemel szót, hanem a pszichére gyakorolt hatás okánál fogva is. Sok férfi elképzelni sem tudja, milyen komplexusokat okozhat egy nő számára, ha túl kicsi mellekkel rendelkezik. Ezen sajnos az interneten, a médiában, a reklámokban és magazinokban látott dús keblű bombázók látványa sem segít, és akár depressziót, súlyos önértékelési problémákat is okozhatnak a túl kicsi méretek. Ha szebb melleket szeretnél mindenképpen megéri plasztikai sebész segítségét kérni, ráadásul ma már részletfizetésre is lehetőség nyílik, ha a felmerülő költségeket egyszerre nem tudnád finanszírozni. A testalkathoz passzoló méretek kiválasztásával magabiztos és a korábbiaknál sikeresebb lehet a mindennapokban munka és magánélet terén is. A végeredmény természetesen a behelyezett mellimplantátum fajtájától is függ. Az implantátumok tulajdonképpen speciális protézisek, amelyek segítségével a mellek formáját, textúráját és méretét lehet megváltoztatni.

Mellimplantátum behelyezése – Hova lehet?

Az implantátumokat jellemzően mellnagyobbításhoz, rekonstrukciós műtéteknél és a mellkas rendellenességeinek kiküszöbölésekor alkalmazzák. Az implantátumokat különböző módon lehet behelyezni a mellbe:Mellimplantátum behelyezése

  • mellizom alá,
  • mellizom hártyája alá,
  • a mell mirigyállománya alá
  • és részben a mirigyállomány, részben a mellizom alá.

Mellnagyobbításnál különféle bemetszéseket végeznek.

Mellimplantátum fajtái töltőanyag szerint

Töltőanyag szerint létezik szilikon gél, sóoldatos és kompozit oldatos implantátum. A szilikon implantátumnál a töltőanyag természetesen szilikon gél, de maga a héj tartalmazhat mást is, mint például szója olajat. A sóoldatos szilikonok fiziológiás sóoldatot tartalmaznak. Léteznek más alternatív összetételű anyagokkal töltött implantátumok is, de ezeket szerencsére napjainkban már nem alkalmazzák.

Mellimplantátum fajtái

A sóoldatos implantátum

A sóoldatos implantátumot először 1964-ben mutatták be. Egy francia cég készítette, de mára hatalmas átalakulásokon mentek keresztül ezek a protézisek. Az implantátumokat mindig üresen helyezik be a mellbe és csak ezután töltik bele a megfelelő mennyiségű fiziológiás sóoldatot. A sóoldatos megoldás ezért jobb, mert kisebb bemetszéssel be lehet helyezni az üres protézist. Ezek a sebek jóval kisebbek és sokkal hamarabb gyógyulnak, valamint sokkal kisebb heget hagynak maguk után.

A szilikonos implantátum

A szilikonos implantátumok szilikon tokból és szilikon töltőanyagból állnak. Ma már számos technológiai újításon estek át és mára többféle beültetési módszerrel is végzik ezeket a műtéteket. A szilikon implantátumok felülete lehet sima, érdesített és poliuretán bevonatú.

Az implantátum formái

Forma szerint van anatómiai vagy csepp formájú és kerek. Az implantátumokat természetesen profiljuk szerint is megkülönböztetik. Létezik magas, közepes és alacsony profilú implantátum. Ma a világon 3 olyan gyártó ismert, akik évente több mint 200 000 szilikon implantátumot gyártanak, ez a Mentor, az Allergan USA és Silimed.

magas profilú mellimplantátum

Mikor dönts a magas profilú mellimplantátum mellett?

Az implantátumok profiljának kiválasztása során tulajdonképpen azt határozzuk meg, hogy a mell mennyire emelkedjen ki. Azok, akik alacsony profilt választanak nem fog túlságosan kiemelkedni a mellkasból a műtét után a mellük, akik a magas profil mellett döntenek magasan kiemelkedő mellekre számíthatnak műtét után. A magas profil teszi lehetővé a push-up hatás elérését. Profil választáskor mindenképpen szem előtt kell tartani az eredeti kebel szélességét, hiszen a lényeg, hogy természetesnek hasson a végeredmény. Ha az eredeti mérettől nagyon eltérő méretet választunk, akkor a természetes megjelenéstől el lehet köszönni. Hogy milyen nagyságú mellimplantátum mellett tegyük le a voksunkat, az a legnehezebb kérdés. Ilyenkor a melltartók kosárméretére kell gondolni és az alapján meghozni a helyes döntést. Egy dologra azonban számítani kell. Minél nagyobb mellekre vágynak a hölgyek, annál nagyobb az esélye, hogy a súly miatt meg fognak ereszkedni. Ma már lehetőség van 3D animációk segítségével modellezni a várt formát, így mindenki eldöntheti, hogy a látottak közel állnak-e az igényeihez vagy sem. Az általunk ajánlott klinikán a sebészek mindig megfelelő mennyiségű információval látják el a pácienseket, hogy a döntésük minél alaposabb legyen.