Mellplasztika után tapasztalatok, vélemények

Miért fontos a mellplasztika után melltartó?

mellnagyobbítás után melltartó

Mellnagyobbító és mellplasztika műtét után a melleknek idő kell a teljes hegesedésig és a seb gyógyulásáig. Ebben az időszakban pár kontrollvizsgálat és konzultáció is vár a frissen műtöttre a kezelő szakorvosával. Mindenkinek, aki mellműtétre szánja el magát számolnia kell a plasztikai beavatkozás után felépülési idővel, mely alatt teljes nyugalomra és a fizikai megterhelés szigorú elhagyására kötelezettek. A mellplasztika után tapasztalatok szerint a varratoknak nem szabad feszülnie, húzódnia egyáltalán ezért bizonyos ideig speciális melltartót is hordani kell.

Mellplasztika után tapasztalatok, gyakori kérdések

A műtéti sebek, öltések nagyon érzékenyek így akár egy óvatlan mozdulat fájdalom és komplikáció forrása lehet. Sokan azt gondolják, mivel a mellműtétek nagy része rutinnak számít a plasztikai sebészek számára, ezért kis vagy semmilyen kockázata nincs – ha mégis lenne, akkor nagyon minimális veszélyfaktorról van szó – és különben is, velük ilyen eset soha nem történhet meg. Ez nem teljesen igaz, hiszen a mellplasztika, vagy mellnagyobbítás is mély altatásban történik, így minden beavatkozás előtt alaposan ki kell vizsgálni a pácienseket a jövőbeli kellemetlenségek elkerülése végett.

A műtét után néhányan úgy érzik, annyira jól vannak, hogy akár már aznap elhagyhatják a kórházat, pedig a valóságban ez semmilyen körülmény között nem történhet meg. Erre az időszakra alakítottak ki,  az általunk ajánlott magánklinikán a luxusfelszereltségű, modern és kényelmes bútorokkal berendezett kórtermeket, melyek otthonos, nyugodt környezetet biztosítanak a felépülési folyamat kezdeti szakaszára. Az első napokban tanulja meg minden műtött, hogyan és mit kell tennie az elkövetkező pár hétben, hogy elősegítse a teljes és sikeres végeredményt. Első osztályú ápolói segítenek, támogatnak mindenkit, addig míg magabiztosan el tudják látni magukat a klinika falain kívül is.

A nagy mellek hátrányai

Kétségtelen, hogy a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás a mellnagyobbítás, ám vannak olyan hölgyek is, akik a természet adta nagy méreteiktől szeretnének megszabadulni. Nem csak az öltözködés, vagy a sportolás során jelenthetnek problémát a méretes keblek, hanem bizony hát-, és vállfájdalmakat is okozhatnak.

Azok, akik világéletükben nagyobb mellekre vágytak, elképzelni sem tudják, hogy a dús keblek bizony legalább annyi hátránnyal is járhatnak, mint előnnyel. A plasztikai sebészet lehetőséget teremt arra, hogy a méretek csökkenthetőek legyenek, mégpedig a felesleges zsír és bőr eltávolításával.mellplasztika után tapasztalatok Tény az is, hogy a nagyobb méretekre a gravitáció is jobban hat, így a nagymellű hölgyek gyakran tapasztalják kebleik megereszkedését. Ebben az esetben a mellfelvarrás jelent megoldást, melyet akár a kisebbítéssel egyidejűleg is elvégezhet a szakember. A mellkisebbítés után a hátfájdalmak megszűnnek, és a beavatkozáson átesettek egyetértenek abban, hogy a hétköznapok is könnyebbé válnak a plusz súly nélkül

Milyen hosszú a mellplasztika gyógyulási idő?

Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a műtét utáni első időszak a legfontosabb, és ha követi a szakemberi utasításokat saját maga sikerének alapját teremti meg és a teljes felépülés után egy új, magabiztosabb jövő elé nézhet csodásan szép, dekoratív kebleivel. A műtét utáni fertőzés veszélye a leggyakoribb kockázati tényező. Éppen ezért a klinikán a higiénia magas szintű betartása prioritást élvez, az ilyen típusú komplikációk elkerülésére.

A klinikán minden feltétel adott a steril környezethez, így ezt a veszélyfaktort szinte ki is tudjuk zárni egy kis időre, de fontos, hogy otthon is folytassuk a körültekintő sebellátást és kötözést. Mindenki felelős saját maga egészségéért és kezelőorvosa utasításinak betartásáért. Azok a páciensek, akiknél az előírt rutin betartásának hiánya miatt lép fel esetleges komplikáció, a klinika nem tud garanciát és felelősséget sem vállalni. Ezért is hangsúlyozzuk minden egyes alkalommal, hogy ezek a beavatkozások is komoly műtétek és időbe telik szervezetünknek a teljes regenerálódás, implantátumnál az idegen test elfogadásáig, de türelemmel, kitartással tudjuk plasztikai sebészeinkkel együtt közösen elérni a végső célt.

Félidei gyógyulás: Mellplasztika után 3 héttel

Azt is tudni kell, hogy a műtét után a mell természetesen nagyobb, és nem olyan alakú, mint amilyen a végeredmény lesz. Ez azért történik így, mert a beavatkozás folyamán a bőr és a zsírréteg is érintve van a műtétet végző plasztikai sebész által és ez legtöbbször észre is vehető a kezdeti napokban, de ne aggódjunk, ezek a duzzanatok idővel leapadnak. Bizonyos műtéteknél, pár napig kivezető csőre is szükség lehet, hogy az esetleges szervezeti reakciók által termelődött testnedvek elvezetésre kerüljenek. Hölgyeknek különösen ez a terület a legérzékenyebb és a melleknek idő kell a teljes gyógyulásáig a plasztikai beavatkozások után.

Ezek szoktak lenni a mellplasztika után tapasztalatok, melyek személyenként eltérnek, hiszen minden ember más, más a szervezetünk, a regenerálódó képességünk és a mentális erősségünk.