Tökéletes külső plasztikai sebész segítségével

A szépség minden korban fontos volt az emberek számára s az áhított tökéletes külső érdekében nem féltek akár a sebész szikéje alá sem feküdni. Már az ókori Egyiptomban is végeztek átalakító műtéteket – akkor még kizárólag az előkelő réteg tagjain. Az orvostudomány fejlődésével az ágazat elért arra a szintre, hogy napjainkban a világháborús sérülteken már kitapasztalt helyreállító beavatkozások mellett a plasztikai sebészet esztétikai célokat is szolgál, mégpedig igen magas minőségben. A plasztikai sebészet Budapest klinikáin rendkívül tapasztalt és megbízható szakorvosok kínálják szolgáltatásukat, hogy a tökéletes, vagy azt megközelítő külső többé ne csak álom legyen.

tökéletes külső

A plasztikai műtétek a tökéletes külső érdekében

Mivel a plasztikai beavatkozás eredményét egy életen át viseled majd, így nagyon fontos, hogy olyan profi mellett tedd le a voksod, akiben maximálisan megbízol. Az orvos-beteg kapcsolat a rekonstrukciós, és a szépészeti műtétek alkalmával kiemelt jelentőséggel bír. Lássuk most, melyek azok testrészek, melyeket a legtöbben szeretnének napjainkban korrigáltatni!

  • Mellplasztika – a legnépszerűbb beavatkozás

Mellplasztika - a legnépszerűbb beavatkozásA szilikon mellimplantátumok az elmúlt negyven év során rengeteg fejlődésen mentek keresztül mind összetételüket, mind felületi kialakításukat illetően. S bár volt időszak, amikor megingott a beléjük vetett hit és bizalom, mára azonban egyértelműen állíthatjuk, hogy semmiféle veszélyt nem jelentenek viselőik számára. Mivel a formás, feszes és méretes keblek minden nő álmának számítanak, így a mellplasztika évek óta az egyik legkeresettebb terület a hölgyek körében.

  • Hasplasztika – a lógó bőr eltüntetője

Kritikus terület a has, ahol mind a túlsúly, mind a fogyás után megnyúlt bőr sok problémát okozhat. A zsírleszívás, valamint a hasplasztika képesek arra, hogy újra a régi formát láthassuk a tükörben akkor is, ha az edzés, és a táplálkozásra való odafigyelés nem hozta meg a várt eredményeket.

A hasplasztika során gyakran alkalmaznak szakembereink zsírleszívást, ám fontos tudnod, hogy ez soha nem lehet a fogyás kizárólagos eszköze, inkább a vonalak tökéletesítésére szolgál. Nincs ez másként akkor sem, ha a várandósság utáni has állapotát szeretnéd javítani. A diétával elért eredmények tökéletesíthetőek plasztikai sebész segítségével, a feleslegessé váló, lógó, ráncos bőr eltávolítható, és kialakíthatóak a terhesség előtti feszes hasi vonalak. Mivel a hirtelen súlygyarapodás következtében a bőr nem mindig tudja követni a változásokat, így az azon keletkezett szakadások, az úgynevezett striák is elcsúfíthatják a hasi tájékot. Ezek kimetszésével azonban elfelejtheti, hogy valaha is szégyenkezett miattuk a strandon

  • Orrplasztika – finomhangolás az arcon

arcplasztika és orrplasztika

Mivel az orr arcunk karakterének meghatározó eleme, így a magabiztosság szempontjából nem mindegy, milyen formájú, méretű. A természet nem mindannyiunkhoz kegyes, így ha a fitos, csinos orr nem adatott meg számunka, az orrplasztika és a sebész lehetővé teszik annak megvalósítását. Nem véletlen használják ki egyre többen a szépészeti beavatkozások kínálta lehetőségeket, hiszen mindannyian tetszetős testben szeretnénk leélni a ránk szabott időt.

  • Fülplasztika – a harmónia megteremtéséért

Mivel arcunk központi szerepet tölt be megjelenésünket illetően, így nem mindegy, hogy mennyire vagyunk azzal elégedettek. Nem csak az öregedés hagyhat nyomot azonban az arcon, hanem a veleszületett rendellenességek, az átlagostól eltérő méretek is gondot okozhatnak. Különösen így van ez akkor, ha a fülről van szó, melynek túlságosan elálló jellege, vagy méretbeli eltérései bizony akár önbizalomhiányra is okot adhatnak. Ilyenkor célszerű mihamarabb a fülplasztika kínálta lehetőségekkel élni, és korrigáltatni az arra szoruló részeket. 10 éves kor alatt nem javasolják a szakemberek a beavatkozást, afölött azonban minden további nélkül elvégezhető. A koponya és a fülkagyló szögének megfelelő kialakításával megszüntethetőek az elálló fülek.

Kinek ajánlott a fülplasztika

Milyen arcplasztikai lehetőségek vannak még?

Nem ritka az sem, hogy a fiatalosabb vonásra vágyók döntenek az arcplasztika mellett, mely számos lehetőséget rejt magában. A plasztikai területek az arcon  a fent felsoroltakon kívül az alábbiak lehetnek:

  • szemhéjplasztika,
  • nyakplasztika,
  • állplasztik.

Az arcplasztika a rendellenességek ellen is alkalmazható

arcplasztika

Ha a születési adottságok folyamatos frusztrációt okoznak benned, és ez a mindennapi önbizalomra is rányomja bélyegét, akkor a legjobb választás lehet a plasztikai sebészet kínálta előnyökkel élni, és kihasználni mindazokat a lehetőségeket, amelyeket az orvostudomány állít a szépség szolgálatába. Akár műtét nélküli megoldások is szóba jöhetnek bizonyos esetekben, hiszen ma már többféle arcfiatalító eljárás és saját zsírral történő feltöltés is lehetséges.

 Mit tehetek még a tökéletes külsőért?

Az egészségtelen életmód, a táplálkozásra való odafigyelés elhanyagolása, a mozgáshiány és az elhízás számos területen egészségügyi kockázatot jelentenek, s nincs ez másként akkor sem, ha a visszerek megjelenéséről van szó. A lábon kiduzzadó erek látványát mindannyian jól ismerjük, ám az általuk hosszú távon okozott betegségekkel sokszor nem vagyunk tisztában. Nem csak a fáradt lábak kellemetlen érzéséről, vagy a görcsökről van szó, hanem bizony olyan komoly problémákról, mint a fekélyesedés, mellyel súlyos visszeresség esetében mindenképpen számolni kell.

Végső megoldás: visszérműtét

Amennyiben a kompressziós harisnyák viselése, vagy a gyógyszeres út nem vezet eredményre, úgy nem marad más, mint a visszérműtét, amely akár végleges eredményeket is képes produkálni. Természetesen nem mindegy, milyen fokú problémával áll szemben az orvos, ugyanis szükség lehet az egész fő véna eltávolítására is attól függően, hogy a billentyű károsodott-e. A hagyományos műtéti beavatkozás mellett ismert még a lézeres és a rádiófrekvenciás eljárás is, melyek napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a páciensek körében – elsősorban fájdalommentességük és az elérhető szép esztétikai eredmények miatt.

Fontos tehát, hogy elsősorban mindenki saját maga tegye rendbe az életmódját. Ebbe beletartozik az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a szellemi igénybevétel is.